Bio

Johanna föddes 1989 i Göteborg. Man märkte tidigt att sång och musik var extra intressant. Så fort hon inte pratade sjöng hon. Första soloframträdandet på scen gjorde hon som 6åring på en skolavslutning. Låten hon då sjöng har fortsatt att sjungas på varje skolavslutning och den döptes till Johannas Sång. När Johanna var 8 sjöng hon på bröllop för första gången och efter det blev det många fler. Under grundskolan blev det väldigt mycket musik och olika ensembler och cabaréer sattes ihop. I trean började hon ta pianolektioner och var även med i olika körer. I 7an började hon ta sånglektioner och i 9an började hon sjunga med Smyrnagospelkör.

När det var dags för gymnasieval stod Donnergymnasiets musiklinje i Göteborg längst upp på listan. Hon började där 2005 och tog studenten 2008. Efter studenten jobbade hon och reste runt i Europa och Sydamerika. Efter hemkomsten började hon i ett 12manna soul/funk band vilket var väldigt kul men varade inte så länge då hon 2010 kom in på Furuboda folkhögskolas musiklinje i Skåne. Där pluggade hon i två väldigt roliga och givande år. Dom hade många olika projekt och ensembler. Under tiden på Furuboda startade hon även upp ett coverband som har vart runt och spelat på olika tillställningar. Hon har även haft körjobb för bl.a Shirley Clamp, Magnus Carlsson, Amanda Fondell, Robin Stjernberg och Pernilla Wahlgren.

 
Inför examenskonserten som man har andra året på Furuboda började hon skriva egna låtar då målet var att ha hälften covers, hälften eget på konserten i slutet av året. Efter det har hon fortsatt att skriva och har vart runt med sitt band och spelat i bland annat, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. Dom har även spelat på bland annat Gullbrannafestivalen och Jazz Under Stjärnorna som Nils Landgren och Beatrice Järås arrangerar.
Musikaliska influenser: bl.a India Arie, Joss Stone, Sara Bareilles, Allen Stone,
Jamie Cullum, Dave Barnes.


English